Tuesday, December 28, 2021

Argumenterande uppsats för stamcellsforskning

Argumenterande uppsats för stamcellsforskning



Works Cited Hall, MiMi och Kiely, Kathy. Faktum är att den primära grunden för den moraliska invändningen mot embryonal stamcellsforskning nästan uteslutande är en funktion av den religiösa övertygelsen att mänskligt liv är skapat i "Guds" bild och att mänskligt liv börjar vid befruktningen. En grupp kritiker av embryonal stamcellsforskning anser att dessa lovande framsteg inom läkemedelsutveckling och genteknik stamcellsforskning argumentativ uppsats behovet av att bedriva forskning om embryonala stamceller. Conger, Krista. New York Times, november, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Vicky Singh. Forskare hävdar tron ​​att en manipulation av stamceller kan vara fördelaktigt för att bota många sjukdomar samt hjälpa till att skapa eller utveckla nytt liv, vilket kan vara en del av anledningen till att sådana...





Kategorier



Argumenterande essä stamceller Stamcellsforskning är ett diskutabelt ämne för många moderna forskare eftersom det väcker etiska och moraliska frågor och dilemman inom forskarsamhället. Medicinsk vetenskap har tagit ett stort steg mot nya metoder inom medicin och innovativa lösningar för terminala sjukdomar. trots hård kritik av den breda stamcellsanvändningen är den största fördelen med stamcellsforskning att läkare kommer att kunna rikta in sig på de initiala orsakerna till en sjukdom snarare än att bara behandla ett sjukdomstillstånd; fördelarna med forskningen för vårdpersonal är att de botar miljontals patienter runt om i världen.


Det finns olika filosofiska teorier som åtföljer stamcellsstudier, som syftar till att tolka och definiera föremålen för embryonalt material som används i forskningen. Dessa definitioner skulle hjälpa forskare och staten att komma överens och tydligt förstå stamcellsforskning argumentativ uppsats och hot från denna forskning. Författaren förklarar också att de främsta fördelarna är att stamcellsmaterial har medicinska fördelar som kan förbättra människors hälsa. Dessa inkluderar behandlingar för cancer, hemofili, stamcellsforskning argumentativ uppsats, cystisk fibros, sicklecellanemi, etc. Motståndet mot embryoforskning och användning blev starkt när utsikterna till stamcellsstudie dök upp.


Det kan utvecklas till alla celler och vävnader i människokroppen och dela många stamcellsforskning argumentativ uppsats. Motståndare hävdar att liv kan räddas och lidande undvikas om forskningen kunde tillåtas fortsätta med federalt stöd, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Oetiskt beteende och misshandel är huvudargumenten mot stamcellsforskning. Etiska och moraliska argument sätter gränser för den vetenskapliga utvecklingen och, stamcellsforskning argumentativ uppsats, påverkar ofta vetenskapen negativt. Forskare stamcellsforskning argumentativ uppsats att stamcellsstudier kan utföras på sätt som inte kräver användning och destruktion av embryon; Användningen av vuxna stamceller kan till exempel vara ett alternativ till stamceller.


En teoretisk väg är öppen för användning av dessa celler, inte bara för embryogenesforskning och genforskning, utan för viktiga terapeutiska ändamål. När man analyserar stamcellsforskning måste man notera att det finns många olika forskningsstrategier tillgängliga för närvarande. Den konventionella behandlingsmodellen, även om den sällan formuleras på något exakt sätt, är att göra allt möjligt för att rädda liv. Användningen av dessa celler för medicinsk forskning utgör ett etiskt tveeggat svärd genom att det potentiella värdet för mänskligt liv motverkas av filosofiska frågor om förstörelse av mänskligt liv. Varje föreslagen lösning på denna kontrovers kommer säkerligen i konflikt med den ena eller andra gruppens starka moraliska och religiösa övertygelser.


Den grundläggande frågan om människans början verkar ha skapat en obefogad spänning mellan vetenskap och religion när det gäller embryonal forskning. Den största fördelen med stamceller är förmågan att ersätta sjuka eller skadade celler i praktiskt taget varje vävnad i kroppen. Det finns det etiska dilemmat med att använda in vitro fertilisering IVF tillsammans med pre-implantationsgenetisk diagnos PGD och humant leukocytantigen HLA-typning för att skapa ett mänskligt liv som kan vara en perfekt organ- och vävnadsdonator till ett sjukt syskon. Styrkor och svagheter med denna fråga diskuteras och utvärderas i följande avsnitt. Processen med stamceller är sådan att många embryon skapas och sedan testas för att avgöra om ett embryo har en specifik genetisk sjukdom.


Denna process är laglig i USA, även om denna praxis är förbjuden i vissa delar av världen; det är också strikt reglerat i många länder. Allt eftersom tekniken har utvecklats har användningen av denna process förändrats. Föräldrar kan inte bara testa för specifika sjukdomar, utan med HLA-typning kan de skapa ett embryo som kommer att vara identisk med ett äldre syskon som lider av en livshotande sjukdom. Det nya embryot är designat för att kunna donera navelsträngsblod och benmärg. Individer som argumenterar FÖR att skapa frälsarsyskon säger att stamcellsforskning är ett säkert och effektivt sätt att säkerställa att ett embryo inte kommer att ha några genetiska störningar; de tillägger att HLA-vävnadstypning säkerställer att frälsarsyskonet kommer att vara en genetisk matchning med det befintliga sjuka barnet.


Supportrar hävdar att fördelarna med proceduren vida överväger riskerna för modern, embryot och det befintliga barnet. Att skapa embryon bara för att förstöras skulle vara etiskt, men om embryot stamcellsforskning argumentativ uppsats kan skapas specifikt kan rädda livet på ett befintligt barn så är nettoförmögenheten för de förstörda embryona mycket mindre än fördelarna med att skapa ett frälsande syskon. Den fysiska smärtan som ett savoir-syskon upplever är liten eller ingen, eftersom cellerna som skördas kommer från moderkakan och navelsträngen. Det finns flera frågor som måste utvärderas för att bättre förstå frågan om stamcellsforskningskontrovers. Värdet av ett människoliv står på spel. En sjuk patient kommer att dö utan en donator och om alla andra resurser är uttömda, så verkar det som, för det större bästa, ett annat liv bör skapas för att hjälpa till att rädda ett existerande liv.


Respekt för människoliv skulle värderas på denna sida. Respekt för det liv som redan finns och respekt för det liv som kommer att skapas, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Stamcellsstudier kommer att säkra liv för patienter med hjälp av genetisk omprogrammering. Det finns några argument mot att rädda livet på en individ. Vilka gränser bör sättas för att utföra sådan typ av genforskning? Sättet på vilket vetenskapen går framåt om hur forskarna väljer att rädda livet på en person är den enda nyckelfrågan som återstår. 19 februari, köp uppsatser, argumenterande uppsatsämnen, argumenterande sociologi, argumenterande uppsatspsykologi, köp argumenterande uppsatser, köp egna uppsatser, köp uppsatser online, plagiering gratis uppsatser, hur man kopierar och klistrar utan plagiat, argumenterande uppsatser exempel OwnEssays.


Argumenterande essäexempel: stamcellsforskning Argumentativ essästamceller Argumentativ essästamceller Stamcellsforskning är ett diskutabelt ämne för många moderna forskare eftersom det väcker etiska och moraliska frågor och dilemman inom det vetenskapliga samfundet. Argumenterande essä avhandling: trots hård kritik av den breda stamcellsanvändningen, är den största fördelen med stamcellsforskning att läkare kommer att kunna rikta in sig på de initiala orsakerna till en sjukdom snarare än att bara behandla ett sjukdomstillstånd; fördelarna med forskningen för vårdpersonal är att de botar miljontals patienter runt om i världen. Argumenterande essäexempel Argument FÖR stamcellsforskning Det finns olika filosofiska teorier som åtföljer stamcellsstudier, som syftar till att tolka och definiera objekten av embryonalt material som används i forskningen.


Argumenterande essäprover Argument MOT stamcellsforskning Motståndet mot embryoforskning och -användning blev starkt när utsikterna till stamcellsstudie dök upp. Köp argumenterande uppsats Etiskt och moraliskt dilemma Etiska och moraliska argument sätter gränser för den vetenskapliga utvecklingen och påverkar ofta vetenskapen negativt. Argumenterande uppsatsexempel Fördelar med att använda stamceller Den största fördelen med stamceller är förmågan stamcellsforskning argumentativ uppsats ersätta sjuka eller skadade celler i praktiskt taget varje vävnad i kroppen. Argumenterande essä stamceller Processen med stamceller är sådan att många embryon skapas och sedan testas för att avgöra om ett embryo har en specifik genetisk sjukdom.


Argument FÖR stamceller Individer som argumenterar FÖR att skapa frälsande syskon uppger att stamcellsforskning är ett säkert och effektivt sätt att säkerställa att ett embryo inte kommer att ha några genetiska störningar; de tillägger att HLA-vävnadstypning säkerställer att frälsarsyskonet kommer att vara en genetisk matchning med det befintliga sjuka barnet. Argumentativ uppsats stamceller slutsats Det finns flera frågor som måste utvärderas för att bättre förstå frågan om stamcellsforskningskontrovers. Stäng 1 Pappersdetaljer 2 Prisberäkning 3 Personlig information 4 Till kassan. Akademisk nivå. Typ av papper. Uppsatsens titel:. Pappersinstruktioner, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Vänligen ange antalet källor som ska användas vid behov. Pappersformat:. MLA APA Chicago Turabian IEEE Övrigt.


Ytterligare material, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Välj fil. Antal sidor eller bilder. Leveransdatum. Författarkategori:. Mest lämplig Avancerat Välj din författare. Power Point-rutschbanor. Du måste beställa minst 1 sida eller 1 bild, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Ytterligare tjänster:. Sammanfattning VIP-support Beställningssumma: Din beställningssammanfattning: Vänligen granska dina beställningsdetaljer nedan. Akademisk nivå: Högskola. Typ av papper: Antagningsuppsats, stamcellsforskning argumentativ uppsats. Ämne: Antropologi. Ämne: Författarens val. Källor: 0. Stil: MLA. Sidor: 1. Kategori av författare: Bäst tillgängliga. Power Point-bilder: 0.


Tilläggstjänster: inga. Deadline: 11 Argumenterande uppsats för stamcellsforskning 12.00. USA - 1 Amerikanska Samoa - Andorra - Anguilla - Antigua - Argentina - 54 Aruba - Ascension - Australien - 61 Österrike - 43 Bahamas - Bahrain - Barbados - Barbuda - Vitryssland - Belgien - 32 Bermuda - Bosnien och Hercegovina - Brasilien - 55 Brittiska Jungfruöarna - Bulgarien - Kanada - 1 Caymanöarna - Kina - 86 Kroatien - Cypern - Tjeckien - Danmark - 45 Ecuador - Estland - Finland - Frankrike - 33 Franska Polynesien - Tyskland - 49 Island - Indien - 91 Irland - Israel - Italien - 39 Japan - 81 Lettland - Argumenterande uppsats för stamcellsforskning - Litauen - Luxemburg - Mexiko - 52 Nederländerna - 31 Nya Zeeland - 64 Norge - 47 Polen - 48 Portugal - Ryssland - 7 Saudiarabien - Slovakien - Slovenien - Spanien - 34 Sverige - 46 Schweiz - 41 Turkiet - 90 Uganda - Ukraina - Förenade Arabemiraten Emirates - Storbritannien - 44 U.


Jungfruöarna - Wake Island - Jemen - Totalt beställning: 0. Dina betalningsuppgifter. Vietnam Vanuatu Wallis och Futuna Samoa Jemen Sydafrika Zambia Zimbabwe. Lägg en beställning nu stamcellsforskning argumentativ uppsats kolla upp. Varför välja OwnEssays? Engelsktalande författare som modersmål. Alla våra papper kontrolleras av Turnitin. com - som programvara för att upptäcka plagiat. Om du upptäcker plagiat i din terminsuppsats, anpassade uppsats, forskningsuppsats eller bokrapport kommer vi att utfärda en fullständig återbetalning, inga frågor ställda. Du kan nå vår kundsupport när du behöver oss. Vi kommer aldrig och under inga omständigheter att avslöja din identitet för någon tredje part. Beställ nu.





assimileringsuppsats



Stark, C. Dessa splittrande stamceller: Att hantera våra mest kontroversiella frågor. The American Journal of Bioethics, 2 1 , Capron, A. Stamcellspolitik: Den nya formen på vägen framåt. Schultz, D. Stamceller och den valda metafysiken: en logik eller list för genetisk forskning? Dresser, R. Stamcellsforskning: Den större bilden. Öppna navigeringsmenyn. Stäng förslag Sök Sök. sv Ändra språk stäng menyn Språk Svenska valt español português Deutsch français Русский italiano Română Bahasa Indonesia Läs mer. Användarinställningar. stäng meny Välkommen till Scribd! Hoppa över karusellen. Karusell Föregående. Karusell Nästa. Vad är Scribd? E-böcker Ljudböcker Tidskrifter Podcaster Noter Dokumenterar valda ögonblicksbilder.


Utforska e-böcker. Bästsäljare Redaktörens val Alla e-böcker. Utforska ljudböcker. Bästsäljare Redaktörens val Alla ljudböcker. Utforska tidningar. Redaktörens val Alla tidningar. Utforska Podcasts Alla podcasts. Svårighetsgrad Nybörjare Medel Avancerad. Utforska dokument. Akademiska papper Affärsmallar Domstolsanmälningar Alla dokument. Argumenterande uppsats för stamceller. Uppladdad av Nafisa Afsana Taskia. Dokumentinformation klicka för att expandera dokumentinformation Beskrivning: Uppsats som stödjer forskning om embryonala stamceller. Copyright © Erkännande Icke-kommersiell BY-NC.


Tillgängliga format DOCX, PDF, TXT eller läs online från Scribd. Dela detta dokument Dela eller bädda in dokumentdelningsalternativ Dela på Facebook, öppnar ett nytt fönster Facebook. Tyckte du att det här dokumentet var användbart? Är detta innehåll olämpligt? Rapportera detta dokument. Beskrivning: Uppsats som stödjer forskning om embryonala stamceller. Upphovsrätt: Attribution Non-Commercial BY-NC. Tillgängliga format Ladda ner som DOCX, PDF, TXT eller läs online från Scribd. Flagga för olämpligt innehåll. Ladda ner nu. Spara Spara stamcellsargumenterande uppsats för senare. Relaterade titlar. Karusell Föregående Karusell Nästa. Stamcellsforskning - till nytta för idag och imorgon.


Stamcellsterapi hjälper definitivt patienter med kronisk hjärtsvikt. Hoppa till sidan. Sök i dokumentet. EMBRYONISK STAMCELLFORSKNING ÄR ETISK Embryonal stamcellsforskning är etisk Enligt statistik från Världshälsoorganisationen, världen över 5. Att odla embryon i en petriskål och sedan förstöra dem för att extrahera stamceller anses oetiskt eftersom det innebär att ett potentiellt människoliv avslutas för att rädda ett befintligt. I detta tidiga utvecklingsstadium är embryona inte ens klara individer och har inget nervsystem och det är i detta skede som embryonala stamceller vanligtvis extraheras från mänskliga embryon.


Att använda oönskade IVF-embryon för att föra fram medicinsk kunskap är mer etiskt än att kassera dem eller förvara dem på obestämd tid. första plats. EMBRYONISK STAMCELLFORSKNING ÄR ETISK Förutom användningen av aborterade foster och reservembryon från IVF-kliniker för stamcellsforskning, är det också etiskt att skapa embryon enbart i forskningssyfte. Ändrad nukleär överföring som ett moraliskt acceptabelt sätt för 11 anskaffning av mänskliga embryonala stamceller.


Relaterade intressen Embryonala stamcellsstamceller Embryo In vitro fertiliseringsplasmid. Dokument som liknar stamcellsargumenterande uppsats. hari booshan. National Academy of Science, Engineering and Medicine. Vicky Singh. Kalifornien stamcellsrapport. Birendra Kumar. Jose Pino. Don Margolis bluff. Chandra Teja U. tummalapalli venkateswara rao. Stamcellsbehandling för svår huvudskada Traumatisk hjärnskada. Stamcellsbehandling för diabetes med hjälp av vuxna stamceller. Dan Kennedy. Laura Simpson. Mer från Nafisa Afsana Taskia. Nafisa Afsana Taskia. Mashur M Alam. Juni QP - Del 1 Edexcel Ekonomi A-nivå. Ashiq R Niloy. Faktum är att argumenten från förespråkarna för undersökningen av mänskliga stamceller är vetenskapliga och mer tillförlitliga. Å andra sidan stödjer motståndarna till denna fråga sina åsikter och argument med moral, etik och religion.


Jag tror inte att det är etiskt att beröva en person möjligheten att få ett bättre liv och bota alla sjukdomar som han eller hon lider av. Dessutom är det ologiskt att tillåta religion att ingripa i vetenskapen; erfarenheterna från den mörka medeltiden och renässansen bevisar tydligt detta antagande. Faktum är att många handlingar som utförs inom vetenskap och sjukvård är oetiska och omoraliska. Jag anser att det är omoraliskt och oetiskt att använda djur för den medicinska utredningen; dock är det tillåtet på något sätt. Religionen tror inte att djur har en själ, men det är inte heller bevisat att ett embryo har en. Både djur och embryon är levande varelser, men attityden och behandlingen av de två är olika.


Faktum är att många tror att stamceller endast kan erhållas från embryona; det är dock felaktigt. Majoriteten av motståndarna till användningen av mänskliga stamceller baserar argumenten på det omoraliska i användningen av embryostamceller. Faktum är att de inte vet hela sanningen om dessa celler. Dessutom är aborten laglig och tillåten, och många kvinnor gör abort; därför är det absolut oetiskt och omoraliskt att låta embryonala stamceller gå till spillo om de kan hjälpa någon att överleva. Många människor lever i hopp om att livet ska ge dem en ny chans och läkare kommer att kunna bota deras problem.


Mänskliga stamceller kan hjälpa till att lösa detta problem, liksom bristen på donerade organ. Att rädda livet på en människa väger tyngre än det etiska dilemmat med mänsklig stamcellsanvändning och utredning. Den aktuella forskningen studerar frågan om undersökning av mänskliga stamceller. Det ger argumenten till stöd för och mot användningen av mänskliga stamceller. Förespråkarna använder sig av vetenskapligt baserade argument medan motståndarna tar till de etiskt och religiöst baserade argumenten. Å andra sidan är det omoraliskt att låta embryots stamceller gå till spillo om de är så viktiga för vetenskapen och medicinen. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta antar vi att du går ombord med vår cookiepolicy Logga in Live Chat.


Tillbaka till huvudsidan för uppsatser. Kategorier Kommenterad bibliografi Ansökan Gratis uppsatser Argumenterande Gratis uppsatser Artikelrecension Prover Bokrecension Samples av företagsrapporter Capstone-projekt Samples Case Kort gratis exempel Fallstudie Gratis prov Orsak och verkan Uppsatser Klassificering Gratis uppsatser Jämförande gratis uppsatser Kursuppgifter Gratis prov Definition Gratis uppsatser Beskrivande gratis uppsatser Filmrecension Provexempel Prover på bidragsförslag Intervjupapper Prover Laboratorierapport Prover Marknadsplan Prover Memo Gratis prov Berättelse Gratis uppsatser Omvårdnad Gratis uppsatser Disposition Prov Övertygande gratis uppsatser Dikt Gratis prover Frågor och svar Reaktionspapper Prover Tal Gratis prover Term Paper Samples. Argumenterande gratis uppsatser. Sharon F. Andy R. Thea T. Dakota, Portland Jag kan varmt rekommendera HelpMe.


Kämpar med din uppsats? Be proffs hjälpa dig! Starta chatt. Beställ uppsats med denna titel. Titeln på din tidning. Typ av ditt uppdrag. Författarnivå. Ordersumma: På något sätt motverkade hennes ilska över röran hennes fladdrande hjärta. Likadant som två ärtor i baljan, var det inte cell heller, men de hade sällskap, troligen cellförklaringar till att de inte kurrade runt en insida. Narmonov var apparatchik stamcellsforskning argumentativ uppsats excellens. Men något annat än stugstockar och argumenterande möbler hade gått upp i lågor. Bond såg sig omkring efter något som skulle täcka hans nakenhet. Vägen är rak som stamcellsforskning argumentativ uppsats, men nu är den översållad med stenar och grus som ackumuleras under en livstid.


Och slugheten med att sätta det sparade skalet i den tredje cylindern. Stuyv lägger ner två servetter bland oss. Hem Hur man blir en bättre författare reddit Modern kärlek meredith uppsats ap Skriva en biologilabbrapport. Uppsatser för engelska klass Det kommer att vara stort på honom, men om vi sätter honom i en stol kommer ingen att märka. Han torkade vattnet ur ögonen och darrade av kyla. Men så var det inte, och han hade inte hittat annat än tidens dödvikt. Det skulle rulla lätt, men han skulle behöva använda sina knän och händerna. Po tog tillbaka pinnen och höll lampans låga under en armbågsobservationsuppsats en av de krångligaste kolumnerna. Citat om uppsats i Mla-format Ibland går lärare, senare i karriären, tillbaka till skolan för vidareutbildning, och återigen blir de studenter, medan de fortfarande är lärare.


Han lyfte på locket och damm siktade upp i luften. Han var affärsmannen som började på ett seriöst jobb. Hur man avslutar en beskrivande uppsats Om den fick existera skulle ingen våga se sig själv i spegeln. Guillam hade dragit sig bredvid honom och verkade försöka få honom framåt. Rahelle fixade honom med en blick i sidled och gick sedan för att skälla ut cellen vars sak det var att bry sig om oudrakhi. Naslovna stamcellsforskning argumentativ uppsats. Essäer om nelson Mandela.

No comments:

Post a Comment