Friday, December 24, 2021

Befolkningsuppsats på engelska

Befolkningsuppsats på engelska



Uppsats om världsbefolkningsdagen, befolkningsuppsats på engelska. Människor är inte medvetna om de förskräckta resultaten av överbefolkning. Befolkning är termen som används för att beteckna det totala antalet människor som bor i ett område. Människor från den outbildade och fattiga klassen ses föda fler barn. Hej vän Detta är en speciell kategori för våra små läsare som studerar i skolan. Människor är bundna att leva under begränsade resurser och kosttillskott.





Lång och kort uppsats om befolkningstillväxt på engelska



Befolkningstillväxten i dag har blivit en allvarlig fråga för världen. Världens befolkning har konsekvent ökat i en alarmerande takt och uppskattas till omkring 7. Okontrollerad befolkningstillväxt leder till snabb urbanisering och utarmning av resurser. Naturresurser som är ganska knappa i vissa delar av världen blir knappare på grund av ökade befolkningsuppsats på engelska. Förutom att tömma resurser, innebär en befolkningsökning att fler byggnader och fabriker kommer upp och att fler träd föll och skogar förstörs. Det sätter också en belastning på tillgången på grundläggande bekvämligheter som hälsa, utbildning och välfärd, befolkningsuppsats på engelska. Vi har nedan tillhandahållit en kort och lång uppsats om befolkningstillväxt på engelska för din information och kunskap.


Uppsatserna har skrivits på enkel men effektiv engelska så att du enkelt kan förstå informationen och presentera den när det behövs. Efter att ha gått igenom dessa uppsatser om befolkningstillväxt kommer du att veta vilka effekterna av befolkningstillväxt befolkningsuppsats på engelska naturresurser, vad befolkningsuppsats på engelska befolkningstrenden befolkningsuppsats på engelska i olika länder; för- och nackdelar med befolkningsökning mm. Det kräver en snabb och seriös uppmärksamhet från oss alla. Den värsta situationen på grund av den växande befolkningen nu kan ses i många länder där människor kämpar med brist på mat, tak över huvudet, rent vatten och även måste andas förorenad luft.


Denna kris växer dag för dag och påverkar helt och hållet våra naturresurser eftersom fler människor resulterar i mer konsumtion av vatten, mat, mark, träd och även fossila bränslen som påverkar miljön negativt på många sätt. I nuvarande tid har överbefolkning blivit en förbannelse mot förekomsten av naturlig skönhet. Människor lider av olika sjukdomar på grund av förorenad luft i miljön. Befolkning kan orsaka arbetslöshet och påverkar även den ekonomiska utvecklingen i vilket land som helst. På grund av den konsekvent ökande befolkningsnivån växer fattigdomen också i många länder. Människor är bundna att leva under begränsade resurser och kosttillskott.


I många länder inklusive Indien har befolkningen passerat alla dess gränser och som ett resultat finner vi hög analfabetism, dålig sjukvård och brist på resurser på landsbygden, befolkningsuppsats på engelska. Världens befolkning ökar dag för dag och det blir ett stort bekymmer för världen. Enligt de senaste uppgifterna har befolkningen redan passerat 7. En befolkningsökning påverkar den ekonomiska, miljömässiga och sociala utvecklingen i världen, befolkningsuppsats på engelska. Befolkningstillväxten är inte enhetlig i alla länder i världen, befolkningsuppsats på engelska.


Vissa länder har hög tillväxt medan vissa har en måttlig eller mycket låg befolkningsökning. Befolkningstillväxten måste kontrolleras för att rädda världen, särskilt i de länder med snabbare tillväxttakt. Det kommer att balansera systemet eftersom arbetskraft krävs för landets tillväxt. Även om överbefolkning är ett världsomspännande problem, men i vissa länder är befolkningen fortfarande under den erforderliga andelen, vilket också är ett allvarligt problem eftersom färre människor i dessa länder betyder mindre arbetskraft för att stödja och arbeta för utvecklingen av det landet.


Överbefolkning är definitivt skadligt för alla länder på många sätt, men det har också en positiv sida. Ökad befolkning leder till ökad arbetskraft för ett land där fler människor lätt kan hittas som hjälper till i utvecklingen av olika sektorer. Kontrollerad befolkningstillväxt krävs också för tillväxt av ekonomin i vilket land som helst. Om befolkningen i ett land är konstant eller inte ökar, kommer det att skapa fler äldre än ungdomarna. Det landet kommer inte att ha tillräckligt med arbetskraft för att göra jobbet, befolkningsuppsats på engelska. Japan är det bästa exemplet eftersom regeringen motiverar att öka födelsetalen i ett försök att minimera åldersskillnaden.


Det näst bästa exemplet kan tas av Kina, eftersom regeringen här för 25 år sedan implementerade regeln om ett barn i en familj. Efter några år när tillväxttakten i Kina började minska och hade mindre ung arbetskraft, så lyfte de nyligen befolkningsuppsats på engelska förbud och tillät föräldrar att få två barn istället för ett. Mer konsumtion innebär mer industritillväxt för att tillgodose den konsumtionen. Mer industri kräver mer arbetskraft, befolkningsuppsats på engelska. Penningcirkulationen kommer att förbättras och landets levnadskostnader kommer att förbättras. Människor i landet kommer att tjäna pengar och kommer att utbilda sina barn så att de kan arbeta för landets tillväxt.


I grund och botten beror allt på den kontrollerade befolkningstillväxten. Om befolkningstillväxten är högre än vad som krävs kommer det att skapa problem med arbetslöshet, fattigdom etc. Huruvida resurser kan vara begränsade för överbefolkade länder men extra arbetskraft krävs definitivt för att generera extra resurser och göra nya uppfinningar. Befolkning är räkningen av antalet personer som bor i en viss region. Det har nått en alarmerande takt befolkningsuppsats på engelska vissa länder. Överbefolkning kan bero på många orsaker som analfabetism, befolkningsuppsats på engelska, felaktig kunskap om familjeplanering, migration från olika platser.


Enligt undersökning hela världen befolkningsuppsats på engelska bebodd av cirka 7. mer än miljoner människor. Detta kan leda till katastrofala effekter i framtiden och det är därför nödvändigt att kontrollera det för att kunna leva ett säkert och hälsosamt liv. För närvarande kan denna siffra ha passerat crore och inom en snar framtid kommer den att överträffa Kinas. Indien står inför en stor utmaning som befolkningstillväxt. Regeringen måste spendera mer för att tillhandahålla de grundläggande sakerna till den subventionerade räntan för att tillgodose den massiva befolkningen av BPL-konsumenter under fattigdomsgränsen. Eftersom regeringen ger subventioner på basartiklar, lämnas den med en minimal mängd att användas i, utvecklingsprojekt som hjälper till att öka ekonomin. Regeringen har de färre beloppen att spendera på sociala tjänster som utbildning, sjukhus, bostäder, infrastruktur etc som i huvudsak krävs för ett progressivt land.


Därför behöver en planerad tillväxt av vår ekonomi en effektiv kontroll av befolkningsexplosionen. Analfabetism är den främsta orsaken till befolkningsökningen i Indien. Människor som lever under fattigdomsgränsen BPL är inte medvetna om konsekvenserna av denna befolkningsökning på grund av deras analfabetism. Folk tror att fler barn betyder att de kommer att tjäna mer pengar till familjen utan att inse dess inverkan. Ibland önskar föräldrar en pojke eftersom de tror att han kommer att populärt hans namn och efternamn. Ibland föder de flickbarn i önskan om en enda pojke, befolkningsuppsats på engelska. Överbefolkning är den främsta orsaken till arbetslösheten i Indien.


Vi kan se att miljoner ansökningar tas emot för varje undersökning eller ledig tjänst. Det ökar konkurrensen och ibland använder folk mutan för att få jobbet. Regeringen har tagit olika initiativ för att utbilda folket om fördelarna med familjeplanering. Några viktiga steg noteras här:. För att göra ett land utvecklat och mäktigt måste varje medborgare i det landet ta steg i sitt eget syfte förutom att skylla på andra. Överbefolkning kan vara den största orsaken till förstörelsen av en nation. Vi måste hitta effektiva lösningar befolkningsuppsats på engelska problemet för att nå framgång som nation. För närvarande faller problemet med överbefolkning under kategorin global kris som växer dag för dag och för varje sekund som går.


Denna uppsats är speciellt skriven för att förstå de problem som dess orsaker, dess effekter och viktigast av allt lösningen. Över befolkningsuppsats på engelska innebär en ökning av antalet människor i ett område än det antal som resurserna i det specifika området kan upprätthålla. Många orsaker ligger bakom detta problem, några är:. För att leva ett bättre liv behöver varje familj ha ordentlig familjeplanering för att ge sina barn komplett näringsrik mat, rätt tak över huvudet, bästa utbildning och andra viktiga resurser, befolkningsuppsats på engelska.


Ett land kan bara nå framgång när dess medborgare är friska och lever ett lyckligt och tillfredsställande liv. Alltså kontrollerad befolkning befolkningsuppsats på engelska nyckeln till framgång för alla länder i världen. Uppsats befolkningsuppsats på engelska Familjeplanering i Indien. Uppsats om världsbefolkningsdagen. Tal på världsbefolkningsdagen. Paragraf om befolkning. Essä om överbefolkning i världen. Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke. En postgraduate i engelsk litteratur, skrivande faller naturligt för henne och hon gör det hon kan bäst - att skriva och redigera. En ivrig läsare, en modejunkie, naturälskare, äventyrsfreak och en reseentusiast är några av de andra termerna som beskriver henne.


Hitta alla. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss, befolkningsuppsats på engelska. Uppsats om befolkningstillväxt, befolkningsuppsats på engelska. Lång och kort uppsats om befolkningstillväxt på engelska. Tidigare uppsats om växthuseffekten. Nästa Hur plastpåsar är skadliga för livet i havet. Om författaren. Shailja Sharma Shailja är en av dem som har turen att ha förvandlat sin passion till sitt yrke. relaterade inlägg. Kontakta oss Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss.





essäfrågor för hamlet



Huruvida resurser kan vara begränsade för överbefolkade länder men extra arbetskraft krävs definitivt för att generera extra resurser och göra nya uppfinningar. Befolkning är räkningen av antalet personer som bor i en viss region. Det har nått en alarmerande takt i vissa länder. Överbefolkning kan bero på många orsaker som analfabetism, felaktig kunskap om familjeplanering, migration från olika platser. Enligt undersökningen är hela världen bebodd av cirka 7. mer än miljoner människor. Detta kan leda till katastrofala effekter i framtiden och det är därför nödvändigt att kontrollera det för att kunna leva ett säkert och hälsosamt liv.


För närvarande kan denna siffra ha passerat crore och inom en snar framtid kommer den att överträffa Kinas. Indien står inför en stor utmaning som befolkningstillväxt. Regeringen måste spendera mer för att tillhandahålla de grundläggande sakerna till den subventionerade räntan för att tillgodose den massiva befolkningen av BPL-konsumenter under fattigdomsgränsen. Eftersom regeringen ger subventioner på basartiklar, lämnas den med en minimal mängd att användas i, utvecklingsprojekt som hjälper till att öka ekonomin. Regeringen har de färre beloppen att spendera på sociala tjänster som utbildning, sjukhus, bostäder, infrastruktur etc som i huvudsak krävs för ett progressivt land. Därför behöver en planerad tillväxt av vår ekonomi en effektiv kontroll av befolkningsexplosionen.


Analfabetism är den främsta orsaken till befolkningsökningen i Indien. Människor som lever under fattigdomsgränsen BPL är inte medvetna om konsekvenserna av denna befolkningsökning på grund av deras analfabetism. Folk tror att fler barn betyder att de kommer att tjäna mer pengar till familjen utan att inse dess inverkan. Ibland önskar föräldrar en pojke eftersom de tror att han kommer att populärt hans namn och efternamn. Ibland föder de flickbarn i önskan om en enda pojke. Överbefolkning är den främsta orsaken till arbetslösheten i Indien. Vi kan se att miljoner ansökningar tas emot för varje undersökning eller ledig tjänst. Det ökar konkurrensen och ibland använder folk mutan för att få jobbet.


Regeringen har tagit olika initiativ för att utbilda folket om fördelarna med familjeplanering. Några viktiga steg noteras här:. För att göra ett land utvecklat och mäktigt måste varje medborgare i det landet ta steg i sitt eget syfte förutom att skylla på andra. Överbefolkning kan vara den största orsaken till förstörelsen av en nation. Vi måste hitta effektiva lösningar på problemet för att nå framgång som nation. För närvarande faller problemet med överbefolkning under kategorin global kris som växer dag för dag och för varje sekund som går. Denna uppsats är speciellt skriven för att förstå de problem som dess orsaker, dess effekter och viktigast av allt lösningen. Överbefolkning betyder en ökning av antalet människor i ett område än det antal som resurserna i det specifika området kan upprätthålla.


Många orsaker ligger bakom detta problem, några är:. Befolkningsexplosion anses vanligen vara ett hot och börda på jorden eftersom det inte bara leder till ökad efterfrågan utan också utarmning av naturresurser. Begreppet befolkningsexplosion innebär en snabb ökning av antalet människor i ett område. Dessutom betraktas denna situation som en försämring av landets ekonomi. Dessutom skapar detta en situation där ekonomin inte tillhandahåller ordentliga faciliteter till sina människor. Uppenbarligen är länderna med den största befolkningsexplosionen de fattigare länderna och är allmänt kända som utvecklingsländer.


Till exempel i Indien är Uttar Pradesh den mest befolkade staten och Lakshadweep den minst befolkade. Därför är det uppenbart att befolkningsexplosionen är omvänt relaterad till utvecklingen av det området. Befolkningsexplosion är grundorsaken till inkrementell fattigdom och analfabetism som är sociala ondska. Indiens överbefolkning är synlig på tunnelbanestationer, flygplatser, järnvägsplattformar, vägar, motorvägar, busshållplatser, köpcentra, marknader, eller till och med vid sociala eller religiösa sammankomster finns det massor av människor vilket gör resor som aktiviteter hektiska. Den avgörande orsaken till befolkningsexplosion är skillnaden mellan födelsetalet som är antalet spädbarn som föds i en befolkning under en tidsperiod. Till exempel, om 28 födslar inträffar per år per individ, är födelsetalet också Läs: Uppsats om min hobby.


Den främsta orsaken till befolkningsexplosionen är den enorma klyftan mellan dödstalet och födelsetalen, förutom det finns det andra faktorer som också har lett till befolkningsexplosioner som:. Läs också: Uppsats om mänskliga rättigheter. Det har med rätta påståtts att förebyggande är bättre än att bota. Att hitta grundorsaken är därför mycket viktigt för att förhindra befolkningsexplosion. Därför är de vanligaste orsakerna till befolkningsexplosion. Läs också: Uppsats om katastrofhantering. Läs också: Uppsats om demokrati. De områden med god tillgång på resurser som olja, ved, kol etc är tätbefolkade medan de som saknar dessa basresurser är glest befolkade. Länder som åtnjuter en stabil regering och en sund politisk miljö är tätt befolkade.


Dessa länder lockar invandrare från andra länder dit genom att befolka området. Å andra sidan ser länder med dålig eller instabil regering många människor lämnar när det finns någon bra möjlighet någon annanstans. Första världens länder som U. lockar många invandrare eftersom de erbjuder mycket bättre paket och en god levnadsstandard till människor. Människor från olika delar av världen immigrerar till sådana länder. Detta är anledningen till att befolkningstätheten i sådana länder ökar. Även om vissa platser runt om i världen har låg befolkningstäthet, har den totala befolkningen i landet ökat under de senaste decennierna och kommer sannolikt att öka mängder i de kommande tiderna.


Population innebär det totala antalet organismer som bor på en viss plats. Tillväxten av den mänskliga befolkningen har blivit en orsak till oro i många delar av världen, främst i de fattiga länderna. Å andra sidan finns det platser där befolkningstakten är mycket låg. Indien står inför problemet med en växande befolkning. Som är fallet med nästan alla utvecklingsland finns det flera orsaker som bidrar till befolkningsökningen i Indien. En av huvudorsakerna till befolkningsökningen i Indien är analfabetism. Människor från den outbildade och fattiga klassen ses föda fler barn. Det finns två skäl till detta.


För det första betyder fler barn för dem fler händer att arbeta och tjäna pengar till familjen. För det andra är de flesta av dem inte medvetna om preventivmetoderna. Tidiga äktenskap leder också till ett större antal barn. Befolkningstillväxten kan också tillskrivas låg dödlighet. Behandlingar och botemedel för olika sjukdomar har utvecklats och därmed har dödstalen gått ner. Indiens regering har vidtagit vissa åtgärder för att kontrollera den indiska befolkningen. Några av dessa är följande:. Regeringen har satt den lägsta äktenskapsåldern för män till 21 år och för kvinnor till 18 år.


Det finns dock ingen strikt kontroll av detsamma. Människor på landsbygden och efterblivna områden i landet gifter sig fortfarande med sina barn i tidig ålder. Regeringen måste höja minimiåldern för äktenskap och även hålla en strikt kontroll över detsamma. Indiens regering har också gjort gratis utbildning tillgänglig för landets barn genom sin rätt för barn till fri och obligatorisk utbildning. Att utrota analfabetismen är ett annat sätt att kontrollera befolkningen. Indiens regering främjar också adoption av barn. Det finns flera personer som överger sina barn vid födseln på grund av olika anledningar.


Den växande befolkningen är ett allvarligt problem i Indien. Även om regeringen har vidtagit vissa åtgärder för att kontrollera detsamma, är dessa inte tillräckligt effektiva. Det finns många andra åtgärder som måste vidtas för att stävja denna fråga. Befolkning hänvisar vanligtvis till det totala antalet människor som bor i en viss region. Ordet population betyder dock inte bara den mänskliga befolkningen utan även vilda djur och den totala populationen av djur och andra levande organismer som har förmågan att fortplanta sig. Ironiskt nog, medan den mänskliga befolkningen ökar i snabb takt, minskar populationen av djur. Det finns flera faktorer som har lett till befolkningsexplosion i olika delar av världen under de senaste decennierna.


En av de ledande faktorerna är framstegen inom området vetenskap och teknik. Medan det tidigare fanns en balans mellan födelsetalen och dödligheten för människor, har framstegen inom medicinsk vetenskap skapat en obalans i samma. Mediciner och avancerad medicinsk utrustning har utvecklats för att bota flera sjukdomar. Med hjälp av dessa har dödstalen bland människor sänkts och det har lett till befolkningsexplosion. Dessutom har den tekniska tillväxten gett vika för industrialiseringen. Medan de flesta tidigare var inblandade i jordbruksverksamhet och försörjde sig genom detsamma, har många nu vänt sig till jobb i olika fabriker.


Befolkningen i de regioner där dessa industrier är etablerade blir alltså tätare för varje dag. Medan den mänskliga befolkningen är på gränsen till explosion, minskar populationen av vilda djur med tiden. Beståndet av flera arter av fåglar och djur har minskat drastiskt på grund av faktorer som bara människan kan hållas ansvarig för. Några av dessa diskuteras i detalj nedan:.

No comments:

Post a Comment