Wednesday, March 9, 2022

En sliten väguppsats

En sliten väguppsats



Welty kunde helt enkelt ha fått Phoenix att berätta sin historia med hjälp av förstapersonsperspektiv, men det skulle innebära två hinder. Även om detta var decennier efter slutet av […]. En studieguide för Worn Path innehåller en biografi om Eudora Welty, litteraturuppsatser, frågesportfrågor, huvudteman, karaktärer och en fullständig sammanfattning och analys. En sliten väg Symbolism Analys Ord 3 Sidor. Analyspunkterna kommer att utforska temat, exempel på symbolik och budskapet eller syftet som Eudora Welty försökte förmedla i berättelsen. Under en sliten väguppsats konversation, en sliten väguppsats, Phoenix märker att ett nickel faller ur fickan men mannen märker det inte.





Exempel på en sliten väguppsats



Berättelsen handlar om en äldre kvinna som heter Phoenix Jackson, som är en fattig svart kvinna, hon går genom skogen på väg till stan och hon en sliten väguppsats in i taggiga buskar, ett taggtrådsstängsel och en stor hund som slår ner henne i ett dike, en sliten väguppsats. En jägare kommer för att hjälpa henne […]. Resan genom den slitna stigen är symboliken för livets väg. Berättelsen är baserad på en gammal afroamerikansk kvinna, Phoenix Jackson, och hennes resa till stan för att hämta sin barnbarns medicin. De hinder som Phoenix Jackson möter på vägen är likvärdiga med livets prövningar.


I denna […]. A Worn Path utspelar sig på landsbygden söder under s i början av vintersäsongen. Inställningen av den här berättelsen spelar en viktig roll för bildspråket av Welty. Den briljanta användningen av ton och bildspråk […]. A Worn Path av Eudora Welty, en sliten väguppsats, en berättelse om uthållighet, kärlek, mod och vänlighet. Phoenix Jackson, en äldre afroamerikansk kvinna, reser till fots genom de många terrängerna i Natchez Trace, Mississippi, en sliten väguppsats. Under sin resa genom Trace stöter hon på en jägare och en sliten väguppsats hund som kommer till hennes hjälp efter att hon ramlat. Hon gör […]. Analyspunkterna kommer att utforska temat, exempel på symbolik och budskapet eller syftet som Eudora Welty försökte förmedla i berättelsen.


Den här berättelsen utspelar sig i Mississippi under den stora depressionen. Även om detta var decennier efter slutet av […]. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Mest populära uppsatsämnen om En sliten väg utarbetad av våra experter:. The Story is a Worn Path av Eudora Welty Berättelsen handlar om en äldre kvinna som heter Phoenix Jackson, som är en fattig svart kvinna, hon går genom skogen på väg till stan och springer in i taggiga buskar, ett taggtrådsstaket och en stor hund som slår ner henne i ett dike. En sliten väg en betydande mängd symbolism Resan genom den slitna vägen är symboliken för livets väg. Literary Analysis of a Worn Path A Worn Path av Eudora Welty, en berättelse om uthållighet, kärlek, mod och vänlighet.


En sliten väguppsats hitta det papper du letade efter? Vilket ämne som helst. Betala om du är nöjd.





skräddarsydd uppsats



Phoenix går in i en byggnad och går fram till en kvinna som sitter vid ett skrivbord, som antar att Phoenix är ett annat välgörenhetsfall. På frågan varför hon är här svarar inte Phoenix, vilket leder till att skötaren frågar oförskämt om hon är döv. En sjuksköterska dyker upp, som känner igen Phoenix och informerar skötaren att hon är där för att få medicin till sitt barnbarn som svalde lut några år tidigare. Som om han vaknar ur en dröm ber Phoenix om ursäkt för en tillfällig minnesförlust. Av denna anledning krävs mer medicin. Skötaren ger Phoenix ett nickel i julklapp. Den gamla kvinnan tar den och tar sedan bort nickeln hon stoppade i sitt förkläde efter att den vita jägaren tappat det.


Med dem båda i handen meddelar Phoenix att hon kommer att använda tio cent för att köpa en pappersväderkvarn i julklapp till sitt barnbarn. Sedan, med en nick, går hon. Mycket av dess dragningskraft ligger i att det verkar vara en enkel berättelse - en äldre kvinna reser genom skogen till en stad där hon kan få medicin för sitt sjuka barnbarn - men den enkelheten motsägs av djupare teman om ras, myter, religion, och liv och död. Det har förekommit många kritiska tolkningar av berättelsen under de åttiotal år sedan den publicerades, och vi kommer att överväga några av dem här. För det första erbjuder den en mästerlig lektion i konsten att få en litterär synvinkel. Inte vilken litterär synvinkel som helst, utan den som förmodligen är svårast för läsarna att identifiera.


Det perspektivet är tekniskt känt som begränsad allvetande. Welty tar läsaren in i sinnet på hennes kraftfullt utformade centralfigur, Phoenix, på ett sätt som gör att läsaren fullt ut kan leva i denna persons sinne vid en viss tid och plats, men det som är verkligt och det som bara är inbillat blandas. Sammansmältningen av fantasi och verklighet är helt avgörande för berättelsen, eftersom Welty vill ge mycket mer mytiska egenskaper - en promenad av en gammal kvinna för att träffa en läkare -. Det är alltså en uråldrig symbol för återfödelse, för uthållighet.


Welty kunde helt enkelt ha fått Phoenix att berätta sin historia med hjälp av förstapersonsperspektiv, men det skulle innebära två hinder. För det första skulle en berättelse där en person berättar om de konstiga och ovanliga mötena som Phoenix-upplevelser sannolikt ses som mindre mytisk än mentalt störd. Phoenix skulle verkligen inte prata med ett så högt språk och det är lika tveksamt att hon skulle skriva på det sättet. Därför var Welty tvungen att hitta ett sätt att både ta läsaren in i sinnet på en person som är betydligt mindre utbildad än hon själv, samtidigt som hon inte begränsar hennes egen förmåga att skriva om den personen på ett sätt som speglar den intelligensen. Verbvalet här personifierar busken; mer än att göra det mänskligt, det indikerar också avsikt.


Denna resa genom naturen kommer inte att bli vilken slags promenad som helst; den naturliga världen vill berätta något för denna kvinna den här dagen. Fågelskrämman skymtar hotfullt i skuggorna i realtid för både Phoenix och läsaren. I slutet av berättelsen skaffar Phoenix livgivande medicin och räddar sitt barnbarn; hon ses ofta som Moses, som banade väg för Kristus. När hon går vägen talar hon uppriktigt till djuren och växterna på hennes väg som om hon känner dem. Hon tar sig över en stock, genom en labyrint och genom ett träsk. På marscherar hon genom några områden som inte har någon väg alls.


Även om det är vanligt att associera kvinnor, särskilt afroamerikanska kvinnor, med naturen, varnar ekofeministiska teoretiker mot denna reduktivitet. Mae Miller-Claxton förklarar särskilt att även om Phoenix verkligen har en koppling till naturen som tillåter henne en visdom och kunskap som andra karaktärer inte besitter, är hon absolut rotad i sin tid och plats som en svart kvinna i Jim Crow Mississippi. På den första punkten korsar Phoenix en väg som är en mellanliggande plats mellan natur och civilisation. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. A Worn Path av Eudora Welty: The Journey Of A Black Woman Essay. Story Segmentation in a Worn Path av Eudora Welty Essay. Användningen av berättande för att inspirera som skildras i A Worn Path Essay.


Användningen av symbolik i A worn Path Essay. George Orwells som en historisk allegoriuppsats. Söker efter sanning i uppsats. Om Double-think och Newspeak: Orwells språkuppsats. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Analysis Of A Worn Path Short Story. Analys av en sliten vägnovell. Analys av en sliten bana [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Lydnadsuppsatser Bara gå vidare efter uppsatser Mognadsuppsatser Maus uppsatser Anthemuppsatser.


Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? De hinder som Phoenix Jackson möter på vägen är likvärdiga med livets prövningar. I denna […]. A Worn Path utspelar sig på landsbygden söder under s i början av vintersäsongen. Inställningen av den här berättelsen spelar en viktig roll för bildspråket av Welty. Den briljanta användningen av ton och bildspråk […]. A Worn Path av Eudora Welty, en berättelse om uthållighet, kärlek, mod och vänlighet. Phoenix Jackson, en äldre afroamerikansk kvinna, reser till fots genom de många terrängerna i Natchez Trace, Mississippi.


Under sin resa genom Trace stöter hon på en jägare och hans hund som kommer till hennes hjälp efter att hon fallit.

No comments:

Post a Comment