Wednesday, March 2, 2022

Uppsats om hemgiftssystem

Uppsats om hemgiftssystem



Lagar mot att begära och försöka hemgift har gjorts många gånger, men skandalen förblir oförminskad. Vi har tillhandahållit nedanstående uppsats om hemgiftssystem på engelska för din information och kunskap, uppsats om hemgiftssystemet. I södra Indien är brudprissystemet mer utbrett och uppsats om hemgiftssystemet är i allmänhet i form av mark eller egendom. com och andra populära webbportaler. Många element som analfabetism, ojämlikhet mellan könen och brist på strikta juridiska riktlinjer har gett upphov till detta system. Klicka här: Intressanta artiklar att läsa när uttråkad hemgift i modern tid Hemgift har fortfarande varit mycket utbredd i modern tid i Indien. Alla direkta eller sneda krav på hemgift kan resultera i 6 månaders fängelse och en superb på 10 INR,





Senaste artiklarna



I den här uppsatsen ska vi prata om hemgiftssystemet. Hemgiftssystemet har varit en urgammal tradition i landet och något är det en ful bild av landet men fortfarande kan ett stort antal av befolkningen inte ge upp denna föreställning. Systemet har funnits sedan våra forntida tider. Det har blivit en kulturell identitet men det går fel någonstans. Här presenterar vi dig uppsats om hemgiftssystemet uppsats där aspekterna av hemgiftssystemet har diskuterats och debatterats flitigt. Det händer bara i vissa länder. Även om det inte är lagligt accepterat i de flesta länder, men det är kulturellt accepterat i många länder. Så att säga, det har blivit en osagd norm. Denna tradition är en symbolisk representation av hur patriarkalt vårt samhälle är. Detta system har varit mer utbrett i de sydasiatiska länderna, afrikanska länder och vissa europeiska länder.


Även om kontanter i allmänhet är att föredra men möbler, sängkläder, smycken, redskap, fordon etc. Hemgiftssystemets historia är fortfarande oklar i de sydasiatiska länderna. Enligt historiker var hemgiftssystemet inte så viktigt i det antika Indien. Hinduiska äktenskap är mycket ritualistiska. Även det finns tro i hinduismen att äktenskapet är för livet och det finns ingen omfattning av separation efter det. Den tidigare praxisen inkluderade att gifta sig med hustrun genom att fånga henne. Det finns olika faktorer för hemgiftssystemet i Indien och runt om i världen, uppsats om hemgiftssystemet. Några av faktorerna diskuteras nedan. Hemgift kan betraktas som en ekonomisk trygghet för kvinnan som ska gifta sig.


Tidigare har kvinnor inga lagliga rättigheter på fastigheter eller något. Som sådan har hemgiftssystemet utvecklats med som en säkerhet för bruden. Även om kvinnor nuförtiden har arvsrätt. Detta har gjort begreppet prenup starkt. Släktskapet mellan äktenskap och struktur i delar av Indien bidrar till stor del till äktenskapssystemet. Därmed, uppsats om hemgiftssystemet, här är hemgift en form av premortem arv. Bilden är helt annorlunda i södra Indien, de tror på att gifta sig i sin egen släktskap. I allmänhet är bruden gift med någon nära släkting eller med någon korskusin. På så sätt har flickan också vissa arvsrättigheter och trycket på hemgiften är mindre.


Någonstans eller andra religiösa sedvänjor har påverkat hemgiftssystemet. Våra religiösa normer och övertygelser har alltid fått oss att utföra ritualer som vi egentligen inte bryr oss om eller som vi inte riktigt finner rationella. Hemgiftssystemet har alltid varit mycket betydelsefullt i de hinduiska ritualerna. Men hemgiftssystemet har inte begränsats till endast hinduismen. Många andra religionsutövningar har samma normer. I islam är det meningen att bruden ska betala Jahez. Jahez är ingenting med hemgift. Jahez kan kategoriseras i två former. Den första inkluderar äktenskapets outfit och kläder för dagligt bruk. Utöver det inkluderar den andra formen de dagliga användningsobjekten som fastigheter, redskap etc. Efter allt detta måste familjen betala kontanterna som kallas Mahr separat.


Klicka här: Uppsats om hemgiftssystem Artiklar att läsa när du är uttråkad. Hemgift har fortfarande varit mycket utbredd i modern tid i Indien. Det finns olika varianter beroende på geografi och klass. Hemgiftssystemet är mest betydelsefullt i de norra delstaterna i Indien. Det också i alla klasser. Ibland erbjuds, förutom kontanter, även lös gods. I södra Indien är brudprissystemet mer utbrett och det är vanligtvis i form av mark eller egendom. Detta system gör att bruden gifter sig med någon i släktskapet och behåller därför egendomen i familjen. Familjernas ekonomiska status påverkar även hemgiftssystemet.


Överklassfolk följer sannolikt systemet med hemgift snarare än underklassfolk. Hemgiftssystemet utvecklades från den vediska perioden i Indien eftersom kvinnorna i familjen som ska gifta sig inte hade någon äganderätt och uppsats om hemgiftssystemet hemgift brukade säkerställa att bruden också hade vissa egenskaper på sitt namn, uppsats om hemgiftssystemet. Detta praktiserades i allmänhet av överklassen medan lägre klasser föredrog brudpriset för att kompensera inkomstbortfallet. Saker och ting har förändrats mycket på senare tid. Brudpriset har nästan försvunnit och hemgiften har varit rådande.


Även, uppsats om hemgiftssystemet, i modern tid har många familjer gett upp detta system, uppsats om hemgiftssystemet. Den fulaste aspekten av hemgiftssystemet är hemgiftsbrott. Hemgiftsbrott har blivit en av de vanligaste formerna av brott i uppsats om hemgiftssystemet Land. Kvinnor är bundna socialt och ekonomiskt till sina nya män och har därför många gånger blivit föremål för våld relaterat till hemgift. Hemgiftsrelaterade brott förekommer mest i de nordliga och östra indiska delstaterna, uppsats om hemgiftssystemet. Hemgiftsbrott inkluderar fysiskt våld, sexuellt våld och uppmuntran till självmord, känslomässiga övergrepp och till och med mord på nya brudar. Det finns många fall av bedrägeri relaterade till hemgiftssystemet också. Några av de vanliga fallen är att brudgummen springer iväg utan att gifta sig med flickan efter att han tagit hemgiften.


Trakasserier och tortyr, både verbala och fysiska, har blivit mycket vanligt nuförtiden när flickan inte kan uppfylla förväntningarna på hemgift. Detta inkluderar även flera fall av våld i hemmet. På grund av alla dessa, uppsats om hemgiftssystemet, partnern måste lida mycket psykiskt såväl som fysiskt. Och så självmordsfall relaterade till hemgift är en annan vanligaste aspekt av systemet i Indien. Den kontinuerliga känslomässiga och fysiska övergreppen en kvinna uppsats om hemgiftssystemet genom i vissa fall är ibland otänkbart. Allt detta våld kan grupperas som stöd till självmord; sådana fysiska och känslomässiga trauman uppmuntrar personen att avsluta sitt liv.


Hemgiftsrelaterat våld har också ökat fallen av depression och andra psykiska sjukdomar. Det svåra att uppsats om hemgiftssystemet Faktum om hemgiftsrelaterade brott är hemgiftsrelaterade mord. Dessa typer av dödsfall visas ofta upp som självmord. Det är praxis att brudbränna också. När honan inte kan tillgodose familjens önskemål, bränns hon levande. Ibland, som ett stöd för självmord, avslutar flickan sitt liv genom att sätta eld på sig själv. Andra än brudbränning är fall av syraangrepp också vanliga i dessa dagar.


Var 90:e minut mördas en flicka på grund av hemgift. Regeringen har stiftat många lagar mot hemgiftsrelaterade brott. Annat än det har regeringen inrättat många politikområden för att skydda kvinnor också. Till och med FN har arbetat mycket med Indien för att minska sådana brott och medvetna alla om mänskliga rättigheter. Vi måste förstå en sak för att tiderna har förändrats och det är vår tid att förändras, uppsats om hemgiftssystemet. Det enda sättet att minska sådana typer av brott är att ge hemgiften praxis.


Gåvor som ges av kärlek och tillgivenhet är helt annorlunda. Att tvinga någon att betala för äktenskapet är någonstans väldigt falskt, uppsats om hemgiftssystemet. Äktenskap bör vara ett begrepp av kärlek. Dessa typer av metoder förorenar betydelsen av äktenskapet och kärleken. Detta var en uppsats om hemgiftssystem. Jag hoppas att idéerna har förts ut på rätt sätt. Tack. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Hoppa till innehållet I den här uppsatsen ska vi prata om hemgiftssystemet.


Faktorer Det finns olika faktorer för hemgiftssystemet i Indien och runt om i världen. Ekonomiska faktorer Hemgift kan betraktas som en ekonomisk trygghet för kvinnan som ska gifta sig. Sociala faktorer Släktskapet mellan äktenskap och struktur i delar av Indien bidrar till stor del till systemet med äktenskap. Religiösa faktorer Någonstans eller andra religiösa sedvänjor har påverkat hemgiftssystemet. Klicka här: Intressanta artiklar att läsa när uttråkad hemgift i modern tid Hemgift har fortfarande varit mycket utbredd i modern tid i Indien. Typer av hemgiftsbrott Den fulaste aspekten av hemgiftssystemet är hemgiftsbrott. Slutsats Vi måste förstå en sak för att tiderna har förändrats och det är vår tid att förändras. Föregående inlägg Föregående inlägg Kort essä om kvällspromenad.


Nästa inlägg Nästa inlägg Kort uppsats om daglig rutin.





memoarexempel essä



Även om det började som att hjälpa döttrarna att bli självförsörjande och ekonomiskt oberoende när de flyttade till den nya platsen över tid har det blivit en avskyvärd praxis som snarare än att ge kvinnorna makten har vänt sig mot dem. Det har gett upphov till flera brott mot kvinnor. Här är en titt på de olika problem som detta system skapar för brudarna och deras familjemedlemmar:. Föräldrarna till ett flickbarn börjar spara åt henne ända sedan hon föds. De fortsätter att spara till bröllopet i flera år eftersom de är ansvariga för att genomföra hela affären ända från dekoration till catering till uthyrning av banketten. Det slutar med att en del lånar pengar av sina släktingar och vänner medan andra tar lån från banken för att möta kraven. Många hamnar i skuld och spenderar resten av livet på att betala tillbaka det.


Att ge hemgift och organisera en tillräckligt bra bröllopsfest är något som inte går att undgå för dem som har ett flickbarn. De måste samla ihop pengar för detsamma oavsett vad och i händelse av att många ger efter för korrupta medel som att ta mutor, förfalska skatt eller bedriva viss affärsverksamhet med orättvisa medel. Svärföräldrarna jämför ofta gåvorna som deras svärdotter kom med med de som andra flickor kom med i deras närhet och framför sarkastiska kommentarer som får henne att känna sig plågad. Flickor känner ofta känslomässig stress på grund av detta och vissa genomgår till och med depression. Medan vissa svärföräldrar gör det till en vana att vara sarkastisk med sin svärdotter och inte lämnar något tillfälle att förödmjuka och illa upp, tar hennes andra till fysiska övergrepp.


Flera fall av kvinnor som blivit påkörda och brända på grund av deras oförmåga att uppfylla de enorma hemgiftskraven dyker upp då och då. Ett flickbarn ses som en börda för familjen. Det är hemgiftssystemet som har gett upphov till kvinnliga fostermord. Kvinnligt foster aborteras av flera par. Fallen av att flickor överges är också vanliga i Indien. Utövandet av hemgift fördöms starkt. Regeringen har också antagit lag som gör hemgift till ett straffbart brott, men det praktiseras fortfarande i de flesta delar av landet och orsakar plåga för flickorna och deras familjer. Hemgiftssystemet har varit en dominerande del av det indiska samhället.


I många delar är det känt att det är inbäddat i kulturen och har blivit mer av en ritual. Till en början gavs kontanter, smycken och andra sådana gåvor till bruden, men systemets enda syfte har avvikit över tiden och gåvorna ges nu till brudgummen, hans föräldrar och släktingar. Smyckena, kontanter och andra prylar som ges till bruden förvaras också av hennes svärföräldrar. Ett antal faktorer som analfabetism, ojämlikhet mellan könen och bristen på strikta lagar mot detta system har gett upphov till denna onda praxis. Hemgiftssystemet är ett av de mest avskyvärda sociala systemen i det indiska samhället. För att stävja detta problem har regeringen kommit med lagar som gör hemgift till en straffbar handling. Här är en detaljerad titt på dessa lagar:. Genom denna lag infördes ett rättssystem för att övervaka att ge och ta hemgift.


Enligt denna lag utdöms ett straff vid hemgiftsbyte. Straffet innebär minst 5 års fängelse och lägsta böter på 15 INR, eller hemgiftsbeloppet baserat på vilket som är störst. Ett krav på hemgift är lika straffbart. Alla direkta eller indirekta krav på hemgift kan leda till 6 månaders fängelse och böter på 10 INR. Många kvinnor misshandlas känslomässigt och fysiskt för att inte uppfylla hemgiftskraven från sina svärlagar. Denna lag har införts för att ge kvinnor makt mot sådana övergrepp. Men hur introducerades denna barbardemon i vårt samhälle?


När det gäller vårt land går grundorsaken tillbaka till århundraden och finns i den hinduiska traditionen av äktenskap och arv. Traditionellt sett förtjänar inte flickor i hinduiska familjer att ärva någon faderlig egendom. Avsikten bakom detta system var trots allt ädel, men dess efterdyningar har visat sig vara destruktiva. Så ärligt talat har denna praxis inte bara skadat det hinduiska samhället utan har också påverkat och förgiftat det muslimska samhället i vårt land. Och vi har redan sett konsekvenserna. Vid denna punkt måste det betonas att att kräva hemgift från en blivande make är lika avskyvärt som att beröva en dotter hennes arv från en fars sida.


Men detta är en annan fråga som nödvändigtvis är relaterad till hemgift men behöver inte diskuteras med hemgift i sig. Vilka åtgärder som än behövs för att ta hand om, vidtas dock av regeringen. Ändå har det önskade resultatet, det vill säga utrotningen av hemgiftssystemet, inte uppnåtts. Varför är det så? Säkert ligger lösningen någon annanstans. Framför allt borde vi alla vara tillräckligt omtänksamma. Endast den mentala och känslomässiga utvecklingen på individnivå kan säkerställa en bra lösning. Det har blivit väldigt svårt att hitta en passande match för en tjej utan att betala enorma pengar som hemgift. Förr : Förr i tiden rådde det inte i samhället.


När det gäller utbildade och välplacerade tjejer är situationen ibland värre. Föräldrarna till välutbildade och högt placerade pojkar kräver en stor summa hemgift både i kontanter eller natura. Om deras söner råkar vara officerare eller höga tjänstemän kräver de ett så stort belopp som kallas astronomiska kostnader. Ingen religion tillåter detta hemgiftssystem. Förbannelser: Hemgiftssystemet är ett stort ont som drabbar nationen i vårt land. Det är diskriminerande mot kvinnor i allmänhet. Det återspeglar en otillbörlig dominans av män, kön, fördomar och utnyttjande av kvinnor. Hemgiftssystemet har förstört livet för kvinnor och familjer.


Om de misslyckas, bränns de levande, torteras brutalt, trakasseras och misshandlas för att ta med mer och mer pengar, smycken, vitvaror, dyra möbler etc. Högutbildade och välbeställda män konspirerar med sina föräldrar mot sina nygifta fruar och utsätter dem för otaliga förföljelser och förnedring för att få mer hemgift. Föräldrarna till en brud tvingas betala pengar, smycken en hemgift till brudgummen och hans familj. Hemgiftens djävul är mycket stark och erkänner inte lätt något nederlag. Det har tagit mycket hårt på kvinnolivet. Hemgiftssystemet har varit en urgammal tradition i landet och något är det en ful bild av landet men fortfarande kan ett stort antal av befolkningen inte ge upp denna föreställning.


Systemet har funnits sedan våra forntida tider. Det har blivit en kulturell identitet men det går fel någonstans. Här presenterar vi en uppsats där aspekterna av hemgiftssystemet har diskuterats och diskuterats flitigt. Det händer bara i vissa länder. Även om det inte är lagligt accepterat i de flesta länder, men det är kulturellt accepterat i många länder. Så att säga, det har blivit en osagd norm. Denna tradition är en symbolisk representation av hur patriarkalt vårt samhälle är. Detta system har varit mer utbrett i de sydasiatiska länderna, afrikanska länder och vissa europeiska länder.


Även om kontanter i allmänhet är att föredra men möbler, sängkläder, smycken, redskap, fordon etc. Hemgiftssystemets historia är fortfarande oklar i de sydasiatiska länderna. Enligt historiker var hemgiftssystemet inte så viktigt i det antika Indien. Hinduiska äktenskap är mycket ritualistiska. Även det finns tro i hinduismen att äktenskapet är för livet och det finns ingen omfattning av separation efter det. Den tidigare praxisen inkluderade att gifta sig med hustrun genom att fånga henne. Det finns olika faktorer för hemgiftssystemet i Indien och runt om i världen.


Några av faktorerna diskuteras nedan. Hemgift kan betraktas som en ekonomisk trygghet för kvinnan som ska gifta sig. Tidigare har kvinnor inga lagliga rättigheter på fastigheter eller något. Som sådan har hemgiftssystemet utvecklats med som en säkerhet för bruden. Även om kvinnor nuförtiden har arvsrätt. Detta har gjort begreppet prenup starkt. Släktskapet mellan äktenskap och struktur i delar av Indien bidrar till stor del till äktenskapssystemet. Därför är hemgift här en form av förtida arv. Bilden är helt annorlunda i södra Indien, de tror på att gifta sig i sin egen släktskap. I allmänhet är bruden gift med någon nära släkting eller med någon korskusin.


På så sätt har flickan också vissa arvsrättigheter och trycket på hemgiften är mindre. Någonstans eller andra religiösa sedvänjor har påverkat hemgiftssystemet. Våra religiösa normer och övertygelser har alltid fått oss att utföra ritualer som vi egentligen inte bryr oss om eller som vi inte riktigt finner rationella. Hemgiftssystemet har alltid varit mycket betydelsefullt i de hinduiska ritualerna. Men hemgiftssystemet har inte begränsats till endast hinduismen. Många andra religionsutövningar har samma normer. I islam är det meningen att bruden ska betala Jahez.

No comments:

Post a Comment